Londra'nın moda vahası: Dover Street Market!

Modaya aşığım, Londra'dayım ve tek bir mağazaya gitme hakkım var hangisine gideyim? diye sorarsanız, size cevabım kesinlikle Dover Street Market olur! Alışveriş yapmak için değil belki ama kesinlikle görmek için!

İsmindeki 'Market' sizi yanıltmasın, bir pazarla karşılaşmayı beklemeyin :) Burası Comme des Garçons'un ünlü konsept mağazası. Paris'teki Colette'den bahsetmiştim daha önce, burası Londra'nın Colette'i olarak görülüyor, kimileri Dover Street Market'ı daha çok seviyor, kimileri Colette'i!

gf01

Sadece Comme des Garçons tasarımları yok, 50'den fazla tasarımcının kıyafetleri, aksesuarları, ayakkabıları var! Erdem, Hussein Chalayan, YSL, Lanvin, Giambatista Valli, aklınıza kim geliyorsa... bu kadar da değil, kitap, cd, parfüm, neler neler! Mağazayı en özel kılan şey ise dekoru, yerleşimi, atmosferi! Dekorasyonun ilgi çekiciliği ve tasarımların muhteşemliği bir arada başınızı döndürmeye yertiyor da artıyor bile :)

Comme des Garçons'un yaratıcısı Rei Kawakubo, mağazayı yaratırken farklı tasarımlarım güzel bir kaos içerisinde birbirleriyle etkileşim halinde olacakları bir mağaza yaratmayı hedeflediğini söylemiş, bence bunu kesinlikle başarmış. Kendi web sayfalarından size ortamı özetleyecek bazı fotoğraflar koydum, bakın bakalım siz ne düşüneceksiniz :)

3f01

2f05

gf03

Mağazanın en önem verilen ve herkesçe takip edilen yerlerinden biri vitrini fakat biz gittiğimizde indirim olduğu için vitrin bomboştu. En üst katta bulunan kafenin tatlıları ve çayları da oldukça meşhur!

4f02

En yakın metro durağı Green Park, buradan Dover Street'e yürüyerek 5 dakika içinde ulaşabilirsiniz.

(fotograflar: doverstreetmarket.com)

4 yorum:

Lokum dedi ki...

rose cafenin üzümlü scone ları :((
nası canımı çektirdin anlatamam :)

Style Tricks dedi ki...

Lokumcum sana bir Londra farz oldu artik :)

DB JUNK dedi ki...

Dover Street Market'e bayılırım:) Çok iyi geldi resimler:) Çok teşekkürler:)

Lokum dedi ki...

evet valla aşerdim resmen, all saints i de yazdın ya son nokta oldu resmen :))

Related Posts with Thumbnails