Liberty of London!

IMG_2723

İşte İngilizlerin en sevdiği ve sahiplendiği department store'lardan biri, Liberty of London! Bir ingiliz klasiği!

Regent Street üzerinde daha önce bahsettiğim COS mağazasının arasından girer girmez ahşap dekorlu binasıyla dikkatinizi çekecek. 4 katlı oldukça büyük bir mağaza! Tavsiyem en üst kattan başlayarak merdivenle inerek gezmeniz... En üst katta bulunan dekorasyon bölümü çok çok başarılı, insan oradaki her şeyi alıp evine götürmek istiyor :)

IMG_2713

Bu fotoğrafta bir halı mağazası imajı var ama öyle değil, gerçekten :) Balmain, McQueen, Donna Karan, Vivienne Westwood, Stella McCartney, Twenty8Twelve ve tabii ki Burberry bulabileceğiniz markalar arasında... Mağaza ortasında 4-5 mankenden oluşan düzenlemede tamamen Erdem kıyafetleri kullanıldığını görmek de çok hoştu!

Ayrıca ünlü tasarımcıların vintage koleksiyonlarının bulunduğu ayrı bir bölüm var, vintage severlere duyurulur :) Bir de genişçe bir gelinlik bölümü olduğu da dikkatimden kaçmadı! Karl Lagerfeld, Christian Lacroix tasarımı gelinlikler bile vardı!!!

IMG_2715

Ayrıca dikiş meraklısı iseniz inanılmaz güzellikte kumaşlar ve binbir çeşit dikiş malzemesi satılan bölüme de mutlaka uğramalısınız, benden söylemesi!

Kimilerine göre fazla klasik, demode hatta! Ama Liberty of London bu imajı kırmak için elinden geleni yapıyor. Markalarla işbirliği yapmayı çok seviyor mesela! MAC'in Liberty of London için yaptığı makyaj serisini hatırlayanlarınız olacaktır, Manolo Blahnik'in onlar için tasarladığı ayakkabıları da... Şimdi ise ünlü concept store Corso Como'nun hazırladığı koleksiyon ve Nicholas Kirkwood'un bu yaz için dizayn ettiği ayakkabılar mağazalarında...

Liberty turunuzu tamamladıktan sonra size tavsiyem arkasındaki kendinizi arka sokaklara atmanız! Özellikle Carnaby Street, trafiğe kapalı, değişik butikleriyle gezmesi pek keyifli bir cadde!

IMG_2721

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails