Londra Pazarları!

Londra'da onlarca hatta belki 100'ün üzerinde pazar var! Şehrin hemen her bölgesinde farklı pazarlar kuruluyor, hepsi de farklı günlerde hareketli, cafcaflı oluyor. Bu pazar bolluğundan sizin için 4 tane seçtim, bunların en az ikisini gezmeden dönmek ayıp, ona göre :)

1. Portobello Road Market

IMG_2545

Burası tartışmasız Londra'nın en ünlü pazarı! Notting Hill filmini izleyenler burayı hatırlayacaktır! Metroyla Notting Hill Gate durağında indikten sonra Portobello Road'a girip pazara doğru yürüyün. Yol üzerindeki küçük, sevimli evlere bakmak insanı mutlu ediyor resmen :) Bir de yol üzerinde bir sürü küçük butik var! Benim favorim bunlar arasında Appletree Boutique oldu :)

IMG_2551

Pazar hariç her gün açık ama en cafcaflı günü Cumartesileri çünkü normal pazara bir de antika pazarı ekleniyor, bazen sokakta yürümek zorlaşıyor :) Vintage, antika seviyorsanız, eski kitaplar, dergiler, plaklar ilginizi çekiyorsa Cumartesi günü bu pazarı kaçırmayın!

2) Old Spitalfields Market

Bu pazar 1876 yılından bu yana kuruluyor! Liverpool street durağında inip biraz yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Üstü kapalı olduğu için hava yağmurluysa bile güzel güzel gezebilirsiniz...

IMG_2727

Vintage severler için Old Spitalfields Market'ın ziyaret edilmesi gereken günü ise Perşembe. bu günde kurulan ikinci el pazarı'na vintage elbiseler, takılar ve daha bir sürü şey var! Fakat saat 16.00'da tezgahlarını toplamaya başlayanlar vardı, o yüzden çok geç gitmemek gerek.

Spitalfiels Market aynı zamanda sene boyunca bir sürü etkinlik düzenliyor. kendilerine ait küçük çaplı bir moda haftaları bile var! Gitmeden önce web sayfalarına göz atmakta fayda var!

IMG_2728

3) Camden Lock Market

Camden Town, bu defa gidemediğim ve aklımda kalan yerlerden biri oldu, bir dahaki sefere mutlaka gidilecek yerler listemde bekliyor :)

Bu bölge punk dükkanları, heavy metal aksesuarları, dövme atölyeleriyle alternatif, eğlenceli bir yer ve çok farklı olduğu kesin!  Camden Lock Market ise haftasonları çok hareketli ve 100.000 üzerinde ziyaretçi gidiyormuş, zaten Londra'nın en çok ilgi gören 4. yeriymiş! O kadar popülermiş ki Pazar günleri Camden Town metro durağından pazara özel giriş varmış. Eh gitmemek olur mu hiç? :)


4) Brick Lane Market

Brick Lane ve Shoreditch Londra'nın şu aralar popüler bölgeleri! Brick Lane Market sadece Pazar günleri ve 08.00'den 14.00'e kadar açık o yüzden Pazar rehavetine kapılmadan yola düşmek lazım!

Burada, sayamıyorum çünkü her şey ama her şey var! Fakat Londra vintage cenneti ise burası da vintage'ın tapınağıymış, öyle diyorlar! Sanat öğrencileri sık sık fotoğraf çekmek için buraya gelirmiş ve tabi sokak modası bloggerları da! Diğer pazarlara göre daha az turist olduğu için Londoner'lar arasında daha da popüler, benden söylemesi :)

(foto: news.com.au)

En yakın metro durağı Aldgate, Aldgate east ve Liverpool Street

4 yorum:

Beetle dedi ki...

merhaba,
sen Londra 'dan neleri ne kadara nerden aldin. Bu sek'lde paylasir misin bizimle?
fýatlarin yuksek oldugu hep soyleniyor. boyle pazarlarda fiyatlar nasil ? guzel ve uygun seyler cikar mi ?

Rh+ dedi ki...

londrada nereye baksan pazar zaten:) en güzellerini toplamışsın,eline sağlık,şimdi orda olmak vardı

Adsız dedi ki...

Selam eylülde Londraya gidicem önerdiğin pazarlar için teşekkürler:) Camden Lock Market ve Brick Lane Market'e gitmeye sabırsızlanıyorum!

Style Tricks dedi ki...

Betül, ben Londra'da çok alışveriş yapmadım. Pazarlarda uygun şeyler de var, pahalı şeyler de. Ben çok ikinci el ve vintage delisi olmadığım için bişey almadım. Londra'nın genelinde çok pahalı yerler de var tabii ki çok ucuz yerler de. Mesela Primark! Onu da bir sonraki yazımda yazacağım :)

Rh+ tesekkur ederim, bence de bunlar ilk sırada gidilmesi gerekenler :)

Adsız, rica ederim, simdiden iyi eğlenceler :)

Related Posts with Thumbnails