Londra'yı anlatıp Harrods'dan bahsetmemek olmaz!

IMG_2536

Londra'yı anlatıp da Harrods'dan bahsetmemek olmaz! Burası dünyanın tartışmasız en ünlü department store'u! Sadece alışveriş yapma amaçlı değil, turistik amaçlı da gidilen dev bir mağaza. Turist ziyaretlerinde ünlü saat kulesi Big Ben'le bile yarıştığı söyleniyor!

2000 m2 büyüklüğündeki bu mağazada aklınıza gelebilecek tüm lüks markalar var. Kadın, erkek, aksesuar, kozmetik, parfüm, yemek, şarap, çay, hediyelik, havlu, çarşaf, neler var neler... Sadece pahalı şeyler var diye düşünmeyin, 4.katta bulunan Way in trendy fashion bölümünde Miss Sixty, Warehouse, All Saints gibi markalara bakarak normal fiyatlar ödeyerek eliniz dolu ayrılabilirsiniz.

Biz oradayken 50% indirim vardı, özellikle kozmetik ve parfüm bölümü uğramaya değerdi zira içeride yaşanan mücadeleden de bunu anlamak mümkündü :) Güneş gözlüklerinin bulunduğu kısımda da her şey kapanın elinde kalıyordu! Ben de kendime Marc by Marc Jacobs bir güneş gözlüğü kaptım :)

IMG_2517

En alt katta bulunan hediyelik bölümüne kesinlikle uğramalısınız. Harrods çayları, bisküvileri güzel kutularıyla hediye almak için ideal. Hem keyifli hem hesaplı.

Yemek bölümleri de kesinlikle bakmaya değer, aç olmasanız bile iştahınız açılacak emin olun. Hava güzelse buradan aldığınız yiyecekleri paketletip Hyde Park'a giderek çimlerin üzerinde yayılarak yiyebilirsiniz!

Ünlü Harrods ayısı, 1900 Pound verirseniz sizin olabilir :)

IMG_2514

İnanması güç ama 1834'te küçücük bir çay dükkanı olarak kurulmuş mağaza, zamanla büyüyerek ve defalarca el değiştirerek bugünkü halini almış. Muhammed El fayed geçtiğimiz ay 1.5 Milyar Pound'a Harrods'ı Katar Holding'e satmış. Muhammed El Fayed, biliyorsunuz Lady Diana ile trafik kazasında hayatını kaybeden sevgilisi Dodi El Fayed'in babası. El Fayed, Diana ve Dodi için bir anma köşesi oluşturmuş. Bir de herkesin yazabileceği anı defteri var, deftere notunuzu bırakırken daha önce yazılmş notlara da göz atmadan ayrılmayın, ilginç şeyler okuyacağınıza bahse girerim!

IMG_2513

Ben indirimde bile 2000 Pound'a düşmüş Matthew Williamson elbiselerin arasında kaybolmuşken eşim de çaktırmadan (İngilizler pek kızar böyle şeylere :) bu fotoğrafları çekmiş sizin için, koymamak olmaz :)

IMG_2522

IMG_2524

IMG_2534

Harrods ile ilgili bazı eğlenceli bilgiler,

  • Yoğun bir günde mağazayı 100.000'den fazla kişi ziyaret ediyormuş!
  • İlk yürüyen merdiven 1898'de Harrods'da kullanılmış!
  • 1927'de Harrods'ın sahibi ile Selfridges'ın sahibi kimin daha çok kar elde edeceği ile ilgili iddiaya girmiş. Selfridges kaybetmiş, bunun anısına Harrods'a hediye ettiği gümüş plaket halen alt katta sergileniyormuş.
  • Harrods daha önce bir defa 62,000 Pound değerinde safir ve elmas taşlarla süslenmiş ayakkabıyı koruması için Mısır'da kobra yılanı getirtmiş!!! 
(via LDNFashion)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

PAPİŞ STYLE dedi ki...

AHH BEN SENİN BLOGUNU NASIL GEÇ KEŞFETTİM YAAAA:-((( 2 YIL OXFORD'DA YAŞADIM 1 YIL UXBRIDGE'DE.ANILARIM DEPRETİ BU LONDRA POSTLARINI GÖRÜNCE.VE ORALARI ÖYLE ÇOK ÖZLÜYORUM Kİ ANLATAMAM:-((( BAYILDIM BLOGUN HER KÖŞESİNE AMA EN ÇOK DA İNGİLTERE DAHA DOĞRUSU LONDRA POSTLARINA...BÖHHHÜÜÜÜÜÜ:-((( NEYSE ARTIK SENİ HER DAİM TAKİPTEYİM.SEVGİLER....

http://papis-style.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails