Valentino: The Last Emperor!

valentino-the-last-emperor

Modayla ilgili film, belgesel ne varsa izlemeyi çok sevdiğimi sanırım artık biliyorsunuz :) Son olarak Valentino: The Last Emperor'u izledim, sıra geldi anlatmaya :)

Belgeselde Valentino markası nasıl doğdu, zaman içinde neler oldu açıklıkla anlatıyor. Valentino isminin neden güzellik ve cazibeyle, kırmızı halı ve ünlülerle anıldığını görmek için de şahane bir yapıt olmuş!

Valentino'nun yine kendi ismiyle kurduğu ilk şirketin battığını biliyor muydunuz? Daha sonra bir cafe'de tanıştığı ve 50 yıldan fazladır hem hayat arkadaşı hem ortağı olan Giancarlo Giametti ile tekrar modaevini kuruyorlar! Valentino'nun ilk patlaması Jackie Kennedy'i giydirmesi ile başlıyor! Jackie Kennedy ile ölümsüzleşen bu modelin çizimine bakar mısınız,

son2

Ardından o dönemde hazırladığı bembeyaz koleksiyon çok beğeniliyor! Time, Life gibi dergilerde yayınlanıyor ve ondan sonra kimse tutamıyor Valentino'yu!

Filmin en keyifli sahneleri Valentino ve Giancarlo arasındaki dialoglardı bence! Valentino çok daha duygusal, çoğu zaman inatçı, İtalyan kültürüne yakışacak derecede ateşli! Gaincarlo ise daha sakin ve sabırlı. Zaten filmde ikilinin ilişkisi ana temalardan biri. Gerçekten de hayran olmamak elde değil! 50 seneden uzun süredir hem sevgili, hem iş ortağı olabilmek ve böyle başarılara imza atmak kolay iş değil! Aşağıdaki fotoğraflarına bakmak, ilişkilerinin ne kadar eski olduğunu anlamak için yeterli sanırım :)

Markanın bu kadar başarılı olmasında Giancarlo'nun çok büyük katkısı olduğu da sıkça söyleniyor. Valentino da Fransa'da aldığı Legion D'onour ödülünü kabul ederken konuşmasının yarısını Giancarlo'ya teşekküre ayırıyor! Sonunda kendisi de ağlayarak...

son

Valentino, belgeselde modaya olan ilgisinin nasıl başladığını da anlatıyor. Küçükken izlediği filmlerden, okuduğu dergilerden ne kadar etkilendiğinden bahsediyor. 'I love beauty, it's not my fault' diyerek özetliyor durumu :)

Valentino'nun yaşam tarzına da fazlaca tanık oluyorsunuz izlerken. İhtişamlı, ev diyemeyeceğim, şatolar, yatlar, arabalar yaşamının doğal birer parçası! ve her yerde Onunla birlikte olan 5 köpeği de filmin hatırı sayılır oyuncularından :) Bir sahnede kulaklarına pırlanta küpeler takıldığını dahi görebiliyorsunuz! :)

pugs

Belgeselin son kısımlarında Valentino'nun 45. yıl kutlamaları için yapılan hazırlıklar var! Roma'da, Valentino Couture şovun da içimde olduğu, tüm haftasonu sürecek bir kutlama organize ediliyor! Maliyeti 220 Bin Euro'yu bulan!!

Öncelikle aklınıza gelebilecek tüm ünlülerin, tasarımcıların katıldığı bir yemek daveti veriliyor, ertesi gün ise görkemli Couture defilesi ve Collesium'da yapılan kutlama ve şovlar! 2008 İlkbahar/Yaz Haute Couture koleksiyonunun ardından podyuma çıkan, tamamı 'Valentino kırmızısı' elbiseler giymiş mankenler de kutlamaların en can alıcı noktalarından biri!

valentino_spring2008_couture3

Belgesel boyunca çok defa Valentino'ya emekli olup olmayacağı soruluyor, her soruyu kibarlıkla cevaplıyor ama yine de sorular onda gerginlik yaratıyor. Her defasında daha emekli olmayacağını söylüyor ama 45. yıl kutlamalarından kısa bir süre sonra mesleğinin en üst noktasındayken bırakmanın daha iyi olacağına karar veriyor ve emekli oluyor...

Ben çok büyük keyifle izledim, çok sevdim. Siz de buraya kadar sabırla okuduysanız, belgesele ait fragmanı da izlemelisiniz,

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails