KAMUFLAJ SANATI! KARNIMIZDAKİ FAZLA KİLOLARI NASIL SAKLARIZ?

Kuzenimin eşi ve aynı zamanda çok sevdiğim arkadaşım Feyza 5 ay önce doğum yaptı, dünya tatlısı biz kızları oldu! :) Feyza, hamileliği sırasında aldığı kiloların neredeyse tamamını verecek kadar şanslıydı ama şu anda normal kilosunun üstünde ve karın bölgesinde saklaması gereken kiloların olduğunu düşünüyor. Benden bununla ilgili trikler yazmamı rica etti. Ben de hem Feyza hem de sizlerden de bu triklerle ilgilenebilecek olanlar için zevkle kolları sıvadım :)

Vücut tipinize göre giyinmenin altın kuralı dikkati beğendiğiniz yerlere çekmek ve beğenmediğiniz yerlerden uzaklaştırmak! İşte size karın bölgesindeki fazlalıkları kamufle edebilmek için öneriler,

Üste ne giymeli?


  •  Karın veya kalça bölgesinde fazlalığı olduğunu düşünenler için ilk tavsiyem V veya U yaka bluz veya elbiseler giyerek hem görüntüyü orantılamaları hem de dikkati güzel göğüs dekoltelerine çekmeleri. Bu gerçekten inanılmaz işe yarıyor, deneyin göreceksiniz!
  • Göbek, yapışmayan ama onu örten şeyler giyerek kamufle edilebilir. Hiçbir zaman çok dar şeyler giyilmemesi önemli, bu fazlalıkları daha da vurguluyor!
  • Vücudun en ince kısımlarından birinin göğüslerin hemen altının olduğu düşünülebilir. Göğsün hemen altında daralan ve sonra biraz bollaşarak inen V yaka bluzları tavsiye edebilirim. Üstü bu model olan elbiseler giymenin de iki parça giymekten daha çok işe yarayacağını söyleyebilirim. Yandaki elbisenin üst kısmı anlatmak istediğim modeli gösteriyor...
  • Bluzun uzunluğu ile de fark yaratmak mümkün. Öncelikle bluz kalçanın ortasında bitecek uzunlukta olmamalı çünkü bu dikkati direk kalçaya çekiyor. Uzunluk kalça bitiminin daha da altına inecek kadar da fazla olmamalı, bu da bacak boyundan çalarak tıknaz görünüme sebep oluyor yani tam kalçanın bitiminde olacak bir uzunluk ideal. 


Renkler önemli mi?

Evet çok önemli! Birbiriyle çok kontrast renkler giymek vücudu ikiye böldüğünden dikkati bu iki rengin birleştiği yere çekiyor. Birbirine yakın tonlar giymek daha yumuşak bir geçiş sağlayarak bunu engelleyebilir. Bunu yaparken de koyu rengin altta açık rengin üstte olması daha iyi. Tamamen aynı renkte giyinmek ise daha iri görünmeye sebep olabilir...

Peki ya alt?
  • Bol paçalı ve koyu renk pantolonlar daha orantılı bir görüntüyü kolaylaştırıyor
  • Pantolonun alt kalça kısmı ne kadar az yapışırsa o kadar iyi
  • Önü tamamen düz olan fermuar ve düğmesi yanda olan pantolon ve etekler daha da iyi...
  • Pantolonun beli ne çok yüksek ne de çok alçak olmalı, ideal ölçü göbek deliğinin iki parmak altı olabilir
  • Etekler ise çok bol değil daha dar inmeli, tercihen karın kısmı dümdüz olmalı, pile, pens...vs. olmamalı
Bunlardan kaçının!
  • Bel çevresinde hacim yapacak hersey, kemerler de dahil...
  • Dar skinny ve yüksek belli pantolonlar
  • Likralı üste yapışan bluzlar
Umarım bu trikler işinize yarar ve son olarak unutmamalı ki en en en önemlisi kendimizi her zaman sevmek ve ne giyersek giyelim kendimize güvenmek! :)

4 yorum:

Stilcatcher dedi ki...

sana ödül verdim ben:)

Style Tricks dedi ki...

Yuppie! cok tesekkur ederim canım :)

Unknown dedi ki...

Yaw asıl ben çok çok teşekkür ederim konu kahramanı olarak c anım benimmm:))))

Style Tricks dedi ki...

Rica ederim hayatım umarım faydalı olmuştur :) optum seni :)

Related Posts with Thumbnails