KAŞMİR



Kaşmir'in çok kaliteli, pahalı ve lüks sembolü olduğunu biliyoruz. Peki ona bu özellikleri kazandıran ne bilmek ister misiniz?

1. Kaşmir yünü, Kaşmir keçisinde elde ediliyor. Bu keçiler Moğolistan, İran, Afganistan ve Himalayalar gibi ülkelerde, 5000 metreye varan yüksekliklerde yaşıyorlar. Bu zorlu şartlara uyum sağlayabilmeleri için ise olağanüstü kalitede tüyleri var... Parlak, yumuşak ve esnek!

2. Bu hayvanlar kırkılmıyorlar, kıl değiştirme dönemlerinde sakal ve alın kılları seçiliyor renklerine göre ayırılıyor. Doğal renkleri gri, kahverengi ve beyaz.

Yani hayvan başına verim çok çok az ve bu da fiyatının yüksek olmasındaki en büyük etken! Tabii ki kaşmirin de kendi içinde daha az veya çok kaliteli olanları var. İyi bir kaşmirin etiketinde 100% Kaşmir ibaresi bulunmalı. Kaşmir farklı yünlerle karıştıtılarak da yoğun olarak kullanılıyor. İyi bir kaşmir yıllarca dayanıyor ve görüntüsünden hiçbir şey kaybetmiyor....

Bu kış klasik, siyah kaşmir bir hırka almak istiyorum. Böyle bir yatırım için de indirimi beklemek gerek diye düşünüyorum! Nereden alacağımı henüz bilmiyorum ama BCBG'nin yeni çıkan koleksiyonu ilgimi çekti, bakmaya değer...





2 yorum:

Lokum dedi ki...

massimo dutti ye de bakabilirsin, orası da çok kullanıo kaşmiri..

Style Tricks dedi ki...

Evet doğru, tesekkürler :)

Related Posts with Thumbnails