BY RETRO

Geçenlerde Suriye Pasajı'nın içinde bulunan By Retro'ya gittim.

By Retro çok ünlü ve dev bir ikinci el mağazası! 900 küsür metrekare, ne kadar dev olduğunu düşünün siz artık! Zaten dünyadaki ikinci en büyük ikinci el mağazasıymış, birinci ise şaşırmayacaksınız Amerika'daymış.

Sahibi Hakan Vardar 15 yıldır bu işi yapıyormuş, mağazada abisi vardı. Hatırla Sevgili, Avrupa Yakası gibi bir sürü diziye de sponsor olmuşlar.

Mağazada 20'li yıllardan 80'lere kadar uzanan geniş bir döneme ait yüzlerce kıyafet var. Elbiselerden çok beğendiklerim oldu, ayrıca deri ürün de oldukça fazla...Vintage ve retro ikinci el kıyafetlerin bir çoğunu çok beğeniyorum, başka kimsede olmaması fikrini seviyorum ama Başak burcu olmanın bir etkisi var mıdır bilmem, alıp giymişliğim yoktur henüz...


En çok hoşuma giden ayrıntı ise mağazada çalan müzikler oldu, eski Türk sanat müziği şarkıları çalınıyor genelde ve kendinizi o elbiselerin giyildiği dönemlerde hissediyorsunuz sanki... Gerçekten çok keyifli, çıkmak istemiyorsunuz resmen mağazadan...

Uzatmadan sizi çektiğim fotoğraflarla baş başa bırakıyorum...





















8 yorum:

Smyrnote Design dedi ki...

Tek kelimeyle BAYILDIM, nostalji kokuyor:), ve dünyadaki ikinci en büyük ikinci el mağazası olması da ayrıca çekici. İstanbul'a gidince uğrayacağım yerler konusunda artık bir liste yapsam iyi olacak, senin gibi blog arkadaşlarım sayesinde çok yer öğrendim bu defa gidişimde gezeceğim yerler nokta atışı olacak :):)

nily21 dedi ki...

2.el kıyafetleri satın almayı ben de tercih etmiyorum ama incemek güzel..insan burada saatlerce kendini kaybeder..Çok keyifli bir yere benziyor..

Eylül, dedi ki...

aman tanrım harkulade! ben de derhal koşayım:) paylaşım için teşekkürlerr..

Style Tricks dedi ki...

Rica ederim bayanlar :)

pofiş♥ dedi ki...

canım şeyi merak ettim...bizde gtmiştik kızlarla a ile başlıyodu ama ...orası burası olsa gerek adını mı değiştrdi acaba...bende resimler var...

Style Tricks dedi ki...

Pofiş sanırım buranın ismi hep aynıymış...

Butikpartim dedi ki...

Ben de merak ettim.En kısa zamanda gideceğim..

Betül Özbir dedi ki...

böyle yerler hep ilgimi çekmiştir.malesef istanbulda oturmuyorum:))ayrı ayrı resimlediğin iyi olmuş gezmiş kadar oldum:)))

Related Posts with Thumbnails