Simay Bülbül Defilesi / İstanbul Fashion Week 2010

Simay Bülbül'ün koleksiyonu tek kelimeyle büyüleyiciydi! Sadece ilham kaynağı İzmirli büyücü Attarti Ana olduğu için değil ama kıyafetlerin hepsi birbirinden güzel olduğu için... Attarti Ana, yaşamı büyüleriyle dönüştürmüş, Simay Bülbül ise dokunduğu her kumaşı... Sadece deri değil, şifon, ipek deriyle mükemmel bir şekilde kullanılmış...

Siyahlarla başlayan defile daha sonra petrol mavisiyle devam etti. Bu renk deriye gerçekten de çok yakışmış. En sonda ise beyaz ve bejin bir arada kullanıldığı kıyafetler çok çok güzeldi... Mankenlerin sırayla tökezlemesi, eteklerini kaldıra kaldıra yürümeleri dahi güzellikleri bozmaya yetmedi.

Her zamanki gibi Simay Bülbül'ün kullandığı aksesuarlarda konuşuyordu. Altın rengi kalın bilezikler, hızma ve küpeler oldukça göz alıcıydı!

Deriden yapılmış ağlar, deri mini eteklerin altından sarkan şifonlar en favori parçalarım oldu. Kıyafetlerin güzelliğinin yanı sıra Simay Bülbül defileyi yine bir şova dönüştürmeyi ihmal etmemişti. Onun defileleri, izlediğim bir koleksiyondan ziyade bir deneyim olmaya başladı benim için. İFW'de tek başına gerçekleştirdiği bu defile için kendisini kutlarım :)

RX2Y0012

RX2Y0118

RX2Y0206

RX2Y0249


Simay Bülbül'ün koleksiyonlarını sevdiren bir diğer şey de her seferinde farklı bir kadının peşine düşmesi, bize onun hikayesini anlatması! Bu defa anlattığı Attarti Ana'dan bir alıntı,

“Yüzyıllardır farklı din ve kültürden insanların ortak bir yaşamı paylaştığı İzmir`in sihirli anılarının kadını; sihirci kadınlarının anası…Her şeyi gören, bilen; aydınlığın ve karanlığın, iyinin ve kötünün, zevkin ve acının ötesinde bir büyücü…O`nun gördükleri görünmeyen dünyada. Sadece büyü yapan değil, dönüşümü sağlayan kadın… Zamanla sınırlı bilincimizi zamanın ötesine geçiren, bizi sınırların ötesine, sınırsıza taşıyan bir güç.Sihir içimizde. Sihir kadında. Bu bilinen bir gerçek, her zaman!”

ve son olarak, defiledeki şovdan ve final yürüyüşünden videolar,



0 yorum:

Related Posts with Thumbnails