Karma Defile / Lug Von Siga, Zeynep Tosun, Zeynep Erdoğan / İstanbul Fashion Week 2010

İlk karma defile Lug Von Siga markasının yaratıcısı Gül Ağış, Zeynep Tosun ve Zeynep Erdoğan'a aitti. Benim en heyecanla beklediğim defilelerden biriydi.

Lug Von Siga

İlk sırada yer alan Lug Von Siga koleksiyonu ten rengi derilerle başladı, etek-yelek takımlar, enine parlak çizgili etekler, uçuk mavi ve taba renklerle devam etti.

Tasarımcının bu koleksiyonunun ismi BAKTERİ. Bakterilerin çoğalma biçiminden etkilenmiş, doktor arkadaşları sayesinde sayısız araştırma yapmış... Defile de iki erkek model olmasının sebebi de bakterilerin cinsiyetsizliğiymiş. Islak görünümli baskı ve desenler yaratarak bunu koleksiyonuna yansıtmış.

RX2Y0013

RX2Y0031

RX2Y0088



Zeynep Tosun

Zeynep Tosun, Türkiye'nin en ümit vaad eden, emin adımlarla ilerleyen tasarımcılarından. Artık her seferinde iyi bir şey yaptığından emin, ne yaptığını merak ederek bekliyoruz. Bu sefer de öyle oldu...

Zeynep Tosun'un vintage esintili koleksiyonunda renkler yine harikaydı. Hardal rengi, bordo, mavi, ten rengi koleksiyonda uyum içerisinde buluşmuş... Tiril tiril uçuşan şifonlar, omuz ve göğüs kısmındaki pencereler hem seksi hem de farklıydı. Zeynep Tosun'un yaratıcılığının sınırlarının çok geniş olduğunu düşünüyorum, umarım seneye kendisini tek başına defile yaparken görürüz...

RX2Y0345

RX2Y0369

RX2Y0501



Zeynep Erdoğan

Zeynep Erdoğan'ın koleksiyonunun ana objesi eldivenlerdi. Büstiyerlerin, elbiselerin üzerinde, saç bandı olarak, birleşip püsküller oluşturmuş haliyle bir çok eldiven gördük...  Eldiven şeklindeki saç bantları hoşken, diğer yerlerde kullanılan eldiven detayları açıkçası gözü biraz zorluyordu. Siyah, kum ve kemik renkleri koleksiyonun ana renkleriydi. Zeynep Erdoğan'dan canlı renkler, fuşyalar görmeye alışmıştık, o anlamda renkler oldukça sakindi.

RX2Y0627

RX2Y0607

2 yorum:

NiLaY dedi ki...

gitmiş kadar olduk canım sayende :) sevgiler..

Fashion Delight dedi ki...

koleksiyon süpermis.

Related Posts with Thumbnails