NİŞANTAŞI ABİYE REHBERİ!


Bahar geldi, yaz yaklaşıyor! Mezuniyetler, düğünler, şık davetler ufukta belirdi! Ne giyeceğim stresine girmeden size rehber olayım, panik yapmadan sezonu sakin karşılayalım diyorum :)
Nişantaşı, abiye sezonunu açmak için en doğru adres! Düz ayakkabılarınızı, kolay giyip çıkarılacak kıyafetlerinizi giyin, arkadaşınızla Abdi İpekçi’de buluşun. İşiniz şimdi daha kolay çünkü bunu sizden önce arkadaşım Ozlem'le biz yaptık, gördüklerimizi yazdık…
Abdi İpekçi üzerindeki V2K Designers ve Vakkorama ilk durağınız olabilir. V2K Designers’da Hussein Chalayan’dan Jonathan Saunders’a Erdem’den Halston’a birçok ünlü markanın elbiselerini bulabilirsiniz. Jonathan Saunders’ın önü ve arkasında ek şifon parçası olan elbisesine bayıldık. V2K’dan bir şey almasanız bile “Vote Fashion Tote” yazılı kanvas çanta sizin olabilir. Elbise fiyatları 1000 TL’den başlıyor, 6000’lere kadar çıkıyor.
Mini, tül ve kabarık bir elbise hayal ediyorsanız adresiniz Vakkorama çünkü Betsey Johnson tasarımı elbiseler çoğunlukta. Fiyatlar 1000-1500 TL arasında.
Beymen’e göz atarak tura devam. Beymen’in özel abiye bölümünde tuvaletler renklerine göre ayırılmış sizi bekliyor. Tuvalet değil şirin bir elbise giyeceğim diyorsanız Carrie’nin Sex & The City 2. Bölüm çekimlerinde giydiği Halston elbise de burada mevcut.

Lanvin pembe tek omuzlu elbiseye bayıldık ama ah birde 7900 TL olmasaydı… Stella McCartney sarı elbiseyi de çok sevdik, o da 3000 TL. civarlarında. Bu arada Fulya’da bulunan Beymen Outlet’e de bakabileceğinizi unutmayın….
Beymen’den çıkar çıkmaz Bostan sokak’tan içeri süzülün, BCBG Maxazria’yı fethetmek üzere hazırlanın. Benim her zaman ilk, bazen de son durağım BCBG olur bu durumlarda. Mağazanın üst katı olduğu gibi gece elbiselerine ayrılmış durumda. Uzun, kısa, şifon, desenli düz birçok model var fakat önümüzdeki hafta daha çok model gelecekmiş, alttaki güzellikler de dahil.  Abartıdan uzak ama kaliteli güzel tasarımlar için BCBG bir numara. Fiyatlar 500-1500 TL arasında değişiyor.


Bostan sokak’ın sonunda soldaki apartmanın 1. katında Gamze Saraçoğlu’nun butiği var. Buraya da muhakkak uğramalısınız.  Flow isimli koleksiyonu tüm asaletiyle sizi bekliyor olacak! Saks mavisi, turkuaz,  pudra tonları, lacivert ve krem rengi ağırlıklı tonlar, 1900 – 3000 TL. arası fiyatlar…

Teşvikiye Caddesi üzerinde bulunan Pronovias’a da bir göz atın, içinizde kalmasın. Çoğunluğu pastel tonlarında, siyah yerine lacivert şifon elbiseler var. Bol taşlılar da sade olanlar da mevcut. Fiyatlar 600-800 Euro civarında.
Ihlamur Yolu’ndan içeri girdiğiniz anda sağlı sollu abiye saten bir sürü mağaza göreceksiniz. İris, Vip Alamode, Dresscholic, Mia, Nurla bunlardan bazıları. Eğer bol bol  işlemeler, taşlar, boncuklar, payetler seviyorsanız doğru yerdesiniz! Bu mağazalarda her renk, her ton elbise bulmak mümkün. Deniz kızı modelleri, taftalar ağırlıkta. Bu mağazalardan farklı, özgün birşeyler çıkartmak için ciddi mesai harcamalı, tek tek bakmalısınız, baştan söyleyelim. Ortalama fiyatlar 800-1800 TL. arasında.
Bu butikler arasında favorimiz Mia butik. Girince diğerleriyle benzer modeller varmış gibi gözükse de aradan istediğiniz birşeyi yakalama şansınz daha yüksek. Personel oldukça yardımcı, elbiselerle yap-boz oynayıp istediğiniz hale getirebilmeniz için ellerinden geleni yapıyorlar. Nurla ise pudra tonlarındaki modelleriyle annelerimizin kendine güzel bir elbise alıp çıkabilecekleri mağaza olabilir!
Ihlamur Yolu demişken bakmadan dönmemeniz gereken mağaza Janucha! Burada az sayıda ama çok şık tasarımlı abiye elbiseler var. Üstelik sade, farklı ve oldukça zevkli! Beğendiğiniz modeli ölçülerinize göre diktirme, renlerde bile değişiklik yapma şansınız var, gerisini siz düşünün!

(Bu yazım zelfist.com'da yayınlanmıştır)

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails