ISTANBUL FASHION WEEK - GENC MODA TASARIMCILARI DEFİLESİ SIMAY BULBUL, ZEYNEP TOSUN, ZEYNEP ERDOĞAN, ÖZGÜR MASUR

Genç Tasarımcılar defılesinden şimdi çıktık, size basın odasıdan sesleniyorum. Defilede Simay Bülbül, Zeynep Tosun, Zeynep Erdoğan ve son olarak Özgür Masur'u izledik!

Simay Bülbül

Koltuklarımızda bizi deri kılıfların içine konulmuş hediye tütsüler karşıladı! Defile boyunca da mankenlerin ellerinde tuttukları çeşitli kaplarda yanan tütsüler vardı...

Simay Bülbül deriyle oynamayı çok iyi biliyor! Derinin yine farklı kumaşlarla kullanıldığı güzel bir koleksiyon izledik. Ben özellikle tulumları çok beğendim!

Simay Bülbül, koleksiyonunu Şaman Kadınları'ndan esinlenerek hazırlamış!Hayatı yaşayan, kuran, devam ettiren güçlü kadınlar!

Etnik takıların kullanımı da ilginizi çekecek diye düşünüyorum.



_MG_9003-tile

Zeynep Tosun defilesi Ahu Yağtu ile açıldı. Zeynep Tosun ismi biraz geç yansıdı duvara ama koleksiyonun O'na ait olduğu çok belliydi!

Tosun'un bu oturmuş tarzı içerisinde çok yaratıcı olduğunu düşünüyorum. Daha önce bahsettğim gibi modacının ilham perisi denizatı idi. Birçok tasarımında bu figüre rastladık zaten! Bol bol renk vardı ayrıca, somon rengi, mor, mavi...

Hem bu kadar masalsı hem de çoğu giyilebilir tasarımlar yaptığı için kendisini tebrik ediyorum!



_MG_9175-tile


Zeynep Erdoğan'ın koleksiyonu inanılmaz eğlenceli idi!

Zeynep Erdoğan'ın ilham kaynağı buz pateni kraliçesi idi! Tek cümleyle özetlemek istiyorum, seksi ve aynı zamanda eğlenceli olabilen kadınların koleksiyonuydu bence!

Siyah, krem rengi ve grileri fuşya rengi hareketlendirmişti. Beklenmedik yerlerde fırfırları olan şortlar, payetli bluzlar, fermuar detayları yaramaz bir şekilde bir araya getirilmiş. Zaten mankenler tarafından da cilveli hareketlerle sunuldu bize...

Zeynep Erdoğan'ın aksesuar konusunda da iddialı olduğunu düşünüyorum. Eldivenler ve el aksesuarları da oldukça güzeldi... Galatamoda'da standından aldığım saç aksesuarını halen kullanamamış olsam da çekmecemde özel bir günü bekliyor :)



_MG_9332-tile2

Özgür Masur

Aman Allahım! Her bir parça ayrı bir sanat eseriydi! Kalite, özen, deha... Hepsi tasarımlardan fışkırıyordu!

Tasarımlarda kaşe ve keçe bolca kullanılmıştı! Kendine dayatılan kalıpları protesto eden kadınları anlatıyor koleksiyon... Kıyafetlere monte edilmiş detaylar ise protezi sembolize ediyor. Ortaya ise tasarımcının ifadesiyle "Protez-sto" yani bu koleksiyon çıkıyor.

Mankenler podyuma sağ gözleri kapatılmış bir şekilde çıktılar, Özgür Masur ise defilenin sonunda üzerinde Bergen'in resmi olan bir tişörtle... :) İzlediğim defileler arasında en çok alkış alandı diyebilirim!



_MG_9565-tile

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails