10 ADIMDA TOPUKLU AYAKKABIYLA RAHAT ETME SANATI!




Topuklu ayakkabılarla aram her zaman çok iyi olmuştur, hatta babetlerden çok daha rahat ederim kendileriyle! Hayatımın yüzde 80’den fazlasını da topuklularla geçirdiğim ve bu kadar rahat yürüyebildiğim için hep övgüler almışımdır çevremden!

En yakın arkadaşım H. “ Beni bekle, nasıl bu kadar hızlı yürüyorsun bu topuklularla?”  der çoğu zaman :) Bence en önemlisi rahat ayakkabıyı seçebilmek, gerisi zamanla topuklularla yaşamaya alışmakla ilgili...

Ben bununla ilgili neler yaptığımı düşündüm ve sizlerle paylaşayım istedim :)

1. Topuklu ayakkabı bakarken denemeden önce rafta duran ayakkabının  burnuna yandan parmağınızla hafifçe dokunun , eğer bir sağa bir sola oynuyorsa hemen uzaklaşın!

2. Topukları çok kısa veya çok uzunsa rahat edemezsiniz, ideal boyunuzu siz bilebilirsiniz ancak. (Doktorlar 5 cm. diyor ama ben yetinemiyorum 5 cm ile :) Platformlu olursa hem daha uzun topuklu gözükür hem de daha rahat olur!

3. Ayakkabıyı ayağınıza giydiğinizde rahat değilse hiçbir zaman rahat olmaz... Onu değiştirebileceğinizi düşünmeyin :)

4. Daha önceden yaptığınız hatalar varsa ve bu ayakkabılar hala dolabınızda ise onlardan kurtulun!  Kurtulmazsanız güzelliğine aldanıp giyer ve gün içinde sürünürsünüz!

5. Topukların uçları eriyebilir çok giyildiğinde, mutlaka değiştirtin çok rahatsız olurlar...

6. Evinize yakın bir ayakkabı tamirciniz olsun...

7. Sıkışık zamanlarda ayakkabı almayın. Mağazada rahat zaman geçirin yürüyün, ayakkabının ayağınızı kesip kesmediğine bakın. Ayakkabıyı normalde giyeceğiniz sekilde deneyin; çorapla, çıplak ayakla...vs.

8. Favori markalarınız olsun, genelde kalite aynı olur ve rahat etme ihtimaliniz daha yüksektir. Mesela benimki Enzo Angiolini! Rahat etmediğim ayakkabısı yok sayılır... Bir de kara listede olan ayakkabı markalarım vardır. Örneğin Zara! Kıyafetlerine bayılmama rağmen ayakkabılarına yaklaşmam bile! Massimo Dutti, Stradivarius, Bershka, Zara.. hepsi Inditex grubunun markaları ve tüm ayakkabılar aynı fabrikada üretiliyor. Bilmekte fayda var!

9. Zamanla bu konuda kendinizi tanıyın, rahat edip etmediğiniz modelleri unutmayın!

10. Son olarak istedikleri kadar güzel olsunlar rahat olmayan topuklu ayakkabıyı almayın veya giymeyin!  Topuklu ayakkabı giymiş ama onunla yürüyemeyen bir kadın görüntüsü getirin gözünüzün önüne (çok görmüşsünüzdür) Evet öyle olmak istemeyiz, değil mi? :)

Bir sayfa yazdım ama aslında söyleyeceklerim bitmedi! Ne çok biliyormuşum :) Şimdilik burada bırakıyorum, belki sonra bir tur daha yazarım. Umarım işinize yarar yazdıklarım...

9 yorum:

pembe fiyonk dedi ki...

çoğu zaman en rahatsız ayakkabılar en güzel modeller oluyor:)
paylaşımın için teşekkürler.

Beetle dedi ki...

super bilgiler:)
topukluya yeni baslayan biri olarak hepsini aklimda tutmam lazim :D

Style Tricks dedi ki...

Evet pembe fiyonk haklısın ama sanırım bir süredir ben onları almamayı başarıyorum sonu hep hüsran oluyor çünkü...
Betülcüm, teşekkürler :)

Smyrnote Design dedi ki...

topuklulara bayılıyorum hem almayı hem de bakmayı çok seviyorum ama iş giymeye gelince pek rahat olmadıklarından çok giyemiyorum:) bu bilgiler iyi oldu tatlım..

deniz dedi ki...

bu yazının çıktısını alıp duvara asmam gerek.

Style Tricks dedi ki...

Smyrnote Design, umarım işine yarar ve daha çok topuklu giyersin :)
Analytic Approach to Style, süper yorumun için çok teşekkürler :)

Jokella dedi ki...

"Topuklu ayakkabı giymiş ama onunla yürüyemeyen bir kadın görüntüsü" deyince ilk aklıma gelen isin..Bihter! :)
Kişiden kişiye ne kadar değişiyor, mesela benim günüm Enzo'larla işkence gibi geçiyor, Zara'larımla ise şahane:)
Yalnız ben şu b1. maddeyi pek anlamadım, azıcık açar mısın? :)
Güzel bir yazı olmuş, teşekkürler..

Style Tricks dedi ki...

Jokella çok teşekkürler hemen açayım, özetle ayakkabının yere orantılı bir şekilde basması gerekiyor, basmadığı zaman dokunduğunuzda oynuyor ve rahatsız oluyor en azından bir süre giydikten sonra rahatsızlaşıyor. Umarım açıklayıcı olmuştur. Zaten denediğinde eminim daha iyi anlayacaksın. Sevgiler.

İğne İle İplik dedi ki...

Ahh ahhh ben topuklu ayakkabıya bayılıp, giymeye çekinenlerin başında geliyorum. Geçenlerde dayanamayıp ilk topuklumu aldım, tüm gün ayakta durarak çalışmama rağmen giydimde.. Rahattı, en azından babetten daha iyiydi çünkü topuksuzlar ayaklarımı daha kötü yapıyo, ama gel görki koşturmak zorunda kaldığım bir ara ölüyorum sandım:( Acaba düzenli olarak giysem ayaklarım alışır mı? Çünkü normal giyip yürüdüğümde sorun yok gibi:/ Birde bu süper yazı için kocaman teşekkürlerimi yolluyorum:)

Related Posts with Thumbnails