NY FASHION DISTRICT

Bundan sonraki postlarımın hepsi Amerika üzerine olacak gibi görünmeye başladı ama çok az kaldı bitiyor :)

Son olarak bahsetmek istediğim yer New York'taki Fashion District! New York'ta toplam 62 "Business Improvement District " varmış. Bunlardan biri de Fashion District!

Şehirde geniş denilebilecek bir alan Fashion District olarak belirlenmiş. Amaç modanın şehirdeki stratejik merkezi olmak ve tabii ki New York'un dünyanın moda merkezi olarak pazarlanmasına katkıda bulunmak. Bölgede aynı zamanda kumaş, düğme, incik boncuk...vs. tekstille ilgili her türlü satış yapan yerler mevcut.

Yukarıdaki fotoğraf information center'a ait, önünde de kocaman bir dikiş diken adam heykeli var!



Burası diğer bir adı Fashion Avenue olan 7th Avenue üzerinde ve aynı zamanda yerlerde "Fashion Walk of Fame"i görebilirsiniz. Hepsi ünlü Amerikalı modacılara ait, toplam 26 tane varmış. Sizler için birkaç tanesini fotoğrafladım,








Aynı zamanda bölgede ünlü dizayn okulu Parsons bulunuyor,



Her zaman söylerim, Amerikalılar kadar sahip olduklarını iyi pazarlayan bir ülke görmedim. Evet New York dünyanın moda merkezi ama bunu bilip kimse yerinde oturmuyor, halen bunun gelişmesi ve iyi bir şekilde pazarlanması için çaba var!

Düşününce Türkiye'de buna en yakın örnek Nişantaşı ve Osmanbey olabilir. Modacıların çoğunun atölyeleri ve mağazaları bu bölgede. Türkiye'deki tek moda okulu diyebileceğimiz "İstanbul Moda Akademisi" de burada. Osmanbey ise tekstille ilgili her türlü ürünün bulunduğu merkez. Bu bölgelerin de birbirine yakın olması tesadüf değil sanırım. Bence New York'taki Fashion District'den ilham alınıp benzer bir çalışma burada da yapılabilir ve Türk modasının gelişimine katkıda bulunabilir...

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails