GARDIROP DETOKSU



Ayakkabılık temizliğinden sonra bugün de dolap temizliğine soyundum!

Şahane oldu! Açık söyleyeyim, tipik bir Başak burcu olarak bu konuda çok başarılı buluyorum kendimi :) O yüzden sizlerle uyguladığım yöntemleri paylaşmaya karar verdim.

Öncelikle dolabımı tamamen boşaltıyorum
İçini bir güzel temizliyorum, havalandırıyorum.
Kıyafetlerimi güzel güzel katlayarak geri yerleştiriyorum.
    Buraya kadar her şey normal, önemli olan nokta şu, son 1-2 sezondur giymediğim veya giydiğimde hoşlanmadığım her şeyi bir kenara ayırıyorum.

    Yerleştirme işim bittikten sonra kenara ayırdıklarıma dönüyorum. Hepsini teker teker giyiyorum! (üşenmek yok!) Neden giymediğimi buluyorum ve ona göre ne yapacağıma karar veriyorum. İşte size bununla ilgili tüyolar;



    a) Giydiğimizde "Aaa ne güzelmiş ben bunu niye hiç giymiyorum" diyorsak onu dolabımıza daha görünür bir yere koyuyoruz...

    b) Hala yepyeni, kaliteli ama modası geçtiyse 2 seçeneğimiz var;
          1. Tadilat ile güne uyarlayabilir miyiz ona bakıyoruz
          2. Dolapta arkalara köşelere bir yere saklıyoruz, mutlaka tekrar moda olacak, sabırla o günü bekliyoruz :)

    c) Eskimiş, solmuş veya yırtılmış, tamiri mümkün değilse elden çıkarıyoruz... Duygusal davranmak yok, bunu bana 20. doğum günümde en yakın arkadaşım almıştı, bunu giydiğim gün Mert'le tanışmıştım filan diye ağlamıyoruz... :)

    d) Elden çıkaracağımız ürünlerle ilgili bir tüyo daha var, düğmelerine aksesuarlarına, kumaşına alıcı gözüyle bir bakıyoruz, oradan bir DIY (Do it yourself) projesi çıkabilir!

    e) Son bir durum daha var. Diyelim ki bir pantolonunuz var, modaya uygun, gayet yeni amaaa size tam yakışmıyor, ne zaman giyseniz içiniz pek rahat etmiyor aynaya bakıp duruyorsunuz belki dışarı çıkmadan değiştiriyorsunuz her seferinde... Bu grup vücut tipinize uymayan kıyafetler...  Belki çok modaydı, belki yanımızdaki arkadaşımız çok güzel oldu dedi... Üzgünüm ama bu parçaları da elden çıkarıyoruz... :( Moda olan her şey hepimize göre değil maalesef...

    Neyse çok uzattım galiba, bunlar benden nacizane trikler ;) Kolay gelsin :)

    (fotoğraf www.picture-book.com'dan)

    9 yorum:

    Zeynep'in Evi dedi ki...

    bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ediyorum canım sana ben de daha yeni düzelttim dolabımı ama giymediklerim gene dolaba girdi galiba bidaha bakmalıyım:)

    ANTİGONE dedi ki...

    Ben de dolap temizliğine girişeceğim bi ara. Bu taktikler çok iyi geldi valla. Teşekkürler canım ;)

    Style Tricks dedi ki...

    Ne demek kizlar! Yazdıklarımın işe yaraması çok sevindirici :) Şimdiden kolay gelsin...

    Moda Gezegeni dedi ki...

    haha bayıldım canım süper trikler hemen yapıcam;))

    Style Tricks dedi ki...

    :) Hemen yap haber ver sonra :)

    Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

    atıcak olduğum bluzleri, düğme, fiyonk ve yakalarını değerlendirmek. ben bunu yapıyorum, neler neler çıkıyor. kullanılmayacak olan çantaların aksesuarları, küpeler...
    :))
    bi DIY'imi de bloguma koyamadım ama olucak bir gün elbet:)

    Style Tricks dedi ki...

    Evet bir hazine var aslında o atılacaklarda! Resimlerini bekliyoruz Seda :)

    İğne İle İplik dedi ki...

    Bişi diyim mi:( Ben bu işlemi istisnasız her hafta yapıyorum:( Akşamları ne giyeceğime karar vermeye üşendiğimden bunu sabahları iki ayağım bir papuçtayken yapıyorum. Dolayısıyla katlayıp geri yerleştirmek yerine sarmaş dolaş geri tıkıyorum:P Her hafta boş bir vakitte o dolap açılır, herşey katlanır, çamaşır makinasına gidecekler sepete atlar, sevmediklerim gözüme şirin gözükmeye çalışır, tamire ya da yenilenmeye ihtiyacı olanlar DIY servisine alınır, o servis çok kalabalık olduğu için içinden bir kaç tanesi 'aslında bunun bişi yok ya' denilerek ekibe geri alınır ve bu böyle sürüp gider... Zira şu an böyle bir işlemden çıkıp bilgisayarımın başına oturdum:)

    Style Tricks dedi ki...

    Her hafta yapmak yorucu olsa gerek :) Ben yılda bir defa şanslıysam 2 defa yapıyorum...

    Related Posts with Thumbnails