İLK IFD'NİN SON GÜNÜ



Genel olarak olayı toparlarsak, bence Türkiye henüz moda sektörü'nde işin çok başında! Tasarımcıların yaratıcılığına, üretkenliğine diyecek sözüm yok fakat bunun pazarlanması ile ilgili kat edilecek daha çok yol var!


Moda Günleri bu pazarlamanın en önemli ayaklarından biri, IFD ile ilgili okuduğum bazı yazılarda bunun New York, Londra, Milan ve Paris moda günleri ile aynı klasmana gireceği ile ilgili iddialar (ümitler) vardı! Bu, daha emekleyen çocuğu maratona hazırlamak gibi birşey :)Bence öncelikle İstanbul'a ait düzenli bir moda takvimine sahip olmayı ümit etmek daha yerinde olur. Bu dörtlüyle yarışmak ilk organizasyonda olabilecek birşey değil! Diğer dünya şehirleri gibi (Stockholm, Kopenhag, Tokyo...vs.) İstanbul'da kendi karakterinde bu Moda Günleri'ni her seferinde biraz daha geliştirerek düzenli hale getirmeyi amaçlamalı diye düşünüyorum.


Ayrıca basında bana göre IFD'ye yeterince yer verilmedi. Cumartesi eklerinde bir sürü haber ve yorumla karşılaşacağımı umarken bugun açtığımda moda sayfalarında hiç bahsedilmediğini görerek çok şaşırdım açıkçası, belki yarın çıkar diye bekliyorum...


Neyse biraz negatif bir tablo çizer gibi oldum ama karamsar değilim aslında. Birçok insanın ziyaret ettiğini, ilgilendiğini görmek İstanbul potansiyelini bize gösteriyor aslında.

Bir sonraki IFD'ye de katılmak ve daha çok defile izlemek umuduyla...

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails