ECO CHIC




'ECO CHIC - Sürdürülebilir İsveç Modasına Doğru' isimli sergi dünya turnesinde ve 1-21 Ekim tarihlerinde de İstanbul Moda Akademisi'nde sergilenecek. İMA 'nın web sayfasına henüz bilgi koyulmamış sanırım ama Moda Günleri'nde standlarında broşürleri vardı. Yukardaki benim unprofesyonel broşür çekimim :)

İsveç'e ve orada yapılan her işe olan hayranlığımı daha önceki yazılarımı okuyanlar bilir. Bu da hayran olunacak bir iş daha bence. İsveç Entitüsü'nün, yurtdışında ülkelerini tanıtmak için yaptığı etkinliklerden biri.

Broşürde yeralan bilgilerden dikkat çekenler,
  • Doğa dostluğunu ve ahlaki yaklaşımları benimseyen İsveçli moda tasarımcılarının ürünlerinin sergilendiği sergi olarak tanımlıyorlar Eco Chic'i. (isim süper di mi?)Nudie, Camilla Norrback and Filippa K, ürünleri sergilenen modacılar arasında.

  • Birçok sektöre kıyasla tekstil sanayi çok daha fazla su harcıyor, zehirli maddeler ve kalıcı karbondioksit yayıyormuş. Üstelik bu alanlardaki işyerlerinin birçoğu insani çalışma koşullarından yoksunmuş...

  • Bu modacılar, imalatın nasıl gerçekleştiğini ve hangi malzemeleri kullandıklarını açıkça gösterebiliyorlarmış...

  • Ekolojik giysilerle diğer giysiler arasında görünümde bir fark yok gibiyimiş. Fark, moda tasarımcılarının benimsediği değerler ve üretim süreçlerinde... Bu şartlarda fiyatlar eminim biraz daha farklı oluyordur...

Broşürde ayrıca Eko şıkmısınız? isimli bir bölüm ve doğaya nasıl daha az zarar verirsiniz yani nasıl Eko şık olursunuz'u anlatan bir bölüm var. Eko şık olmak kolay iş değil daha sonra anlatırım :)


Ziyaret etmeye değer bir sergi bence...


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails